FNV/Menzis

Zowel de FNV als Menzis hechten er waarde aan om werknemers te informeren over alles wat met onregelmatige werktijden te maken heeft, om werkenden in Nederland te helpen. De FNV en Menzis hebben daarom hun kennis gebundeld op het gebied van werk en gezondheid. Deze samenwerking vindt zijn oorsprong in de collectieve zorgverzekering voor FNV-leden bij Menzis: een kwalitatief goede zorgverzekering tegen een scherpe prijs met exclusieve voordelen voor FNV-leden.

Onregelmatig en ploegendienst werk

Er werken naar schatting 500.000 mensen in Nederland in een vorm van ploegendienst of die te maken hebben met structureel onregelmatige arbeidstijden. Dit geldt voor verschillende sectoren, bijvoorbeeld industrie, zorg, transport, veiligheid, grafische industrie, de politie en wegenbouw. Onregelmatig werk of het werken in ploegendienst  is een extra belasting voor werknemers. Veertig procent van de werknemers krijgt binnen de eerste twee à drie jaar nadat ze onregelmatig zijn gaan werken te maken met chronische gezondheidsproblemen. Deze gezondheidsproblemen zijn dan vaak te herleiden op het gebied van slapen, eten en bewegen.

Deze website

Allesoveronregelmatigwerk.nl is het digitale advies- en serviceplatform rondom de gezondheidsaspecten van onregelmatig werk en het werken in ploegendienst en biedt overzichtelijk informatie om uw balans op te kunnen makenDit platform  is een hulpmiddel om zo goed en gezond mogelijk om te gaan met onregelmatige arbeidstijden en het werken in ploegendienst. Door informatie digitaal te bundelen, staat alle informatie over de gevolgen van onregelmatig werken op het gebied van slapen, leefstijl, eten en bewegen op één plek. Met de Werktijdencheck je hoe onregelmatige werktijden van invloed kunnen zijn op je eet- ,  slaap- en beweegpatroon . Met de Onregelmatigwerk Check controleer je je werksituatie en ontdek je wat je zelf kunt veranderen. Ook vind je op deze plek nieuws, praktische tips en ervaringen van anderen. Kortom: alles om vitaal door te kunnen werken met onregelmatige werktijden.

De FNV en Menzis

Wil je meer informatie over de samenwerking tussen de FNV en Menzis, het lidmaatschap van de FNV of de voordelen die het FNV-lidmaatschap biedt bij Menzis, klik dan hieronder op de betreffende link.

Deel deze pagina via...