FNV Bondgenoten komt op voor onregelmatige werkers

18-07-2011
Delen via

FNV Bondgenoten presenteert na de zomer een beleidsprogramma om onregelmatige werkers gezonder en veiliger te laten werken. Naast kennisverdieping biedt het programma vooral ideeën en instrumenten om in bedrijven aan de slag te gaan.

De veiligheidsrisico's die verbonden zijn aan het werken in onregelmatige- en nachtarbeid worden volgens FNV Bondgenoten nog altijd onderschat. Zeker tijdens de nachtdienst, maar ook daarna in het woon-werkverkeer. Onregelmatige diensten brengen op den duur ook gezondheidsrisico’s voor de werknemer met zich mee. Bovendien vragen nieuwe inzichten en ontwikkelingen over de gevolgen van nachtarbeid, om een vertaling in praktische maatregelen.

Om een zo helder mogelijk beleidsprogramma samen te stellen, heeft FNV Bondgenoten een checklist voor kader- en OR-leden en bestuurders ontwikkeld. Met deze checklist kan in het bedrijf eenvoudig het gezondheidsbeleid voor werknemers in onregelmatige- en nachtarbeid beoordeeld worden. De checklist is op te vragen via arbeidstijden@gmail.com.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Thema

Meer over individueel roosteren!

Lees meer
Deel deze pagina via...