Recepten en tips voor fitte nachtdiensten in de zorg

09-10-2012
Delen via

Fit zijn tijdens de nachtdienst is belangrijk voor de kwaliteit van de zorg en de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ) - het arbeidsmarktfonds van sociale partners in de branche Ziekenhuizen – heeft daarom het boekje ‘Goedenacht’ uitgebracht om werknemers in de zorg te helpen gezonder door hun nachtdienst te komen. Geschikte voeding net voor en tijdens de nachtdienst vermindert bijvoorbeeld vermoeidheid en bevordert de slaapkwaliteit en de gezondheid. Instellingen en werknemers in de ziekenhuisbranche kunnen het boekje gratis aanvragen.

Informatie, tips en recepten

‘Goedenacht’ is een rijk geïllustreerd boekje met informatie, praktische handvatten, tips en recepten die het gezond en veilig werken tijdens nachtdiensten bevorderen. Je leest er over aangepaste voeding, waardoor de vermoeidheid tijdens de nachtdienst tot meer dan 26 procent kan verminderen. Om je lichaam zo snel mogelijk te laten wennen aan de nachtdienst is het verder belangrijk om je te houden aan een drie maaltijdenstructuur. De tips zijn voortgekomen uit onderzoek en uit het proefproject ‘Optimalisatie van nachtarbeid’ dat in opdracht van de StAZ heeft plaatsgevonden. 

Bestel het boekje

Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen biedt ziekenhuizen en hun medewerkers het boekje kosteloos aan. Wil je ook een exemplaar ontvangen of verspreiden binnen het ziekenhuis? Vraag ‘Goedenacht’ dan aan via  staz@caop.nl onder vermelding van je naam, afleveradres en aantal publicaties. Bekijk hier alvast een samenvatting van ‘Goedenacht’

Terug naar het nieuwsoverzicht

Thema

Meer over individueel roosteren!

Lees meer
Deel deze pagina via...