Individueel roosteren: wat zijn de voor- en nadelen?

Steeds meer organisaties denken na over individueel roosteren. Heb je daar als werknemer nu echt voordeel van? Is het beter voor je gezondheid en de balans tussen werk en privé? Of wordt het werk er alleen maar onregelmatiger door? Twee ervaringsdeskundigen wisselen van gedachten.

Rechten en plichten
Ineke Calis werkt als high-care neonatologie verpleegkundige in Tergooiziekenhuizen, waar al individueel wordt geroosterd. Marco de Vos verzorgt het spooronderhoud bij BAM Infratechniek dat binnenkort over wil gaan op individueel roosteren. Ineke legt uit hoe het roosteren bij haar in de praktijk gaat: "Wij hebben drie vaste diensten van achtenhalf uur: dag, avond en nacht. Voor elke maand dien je jouw voorkeuren in voor bepaalde diensten. Daarnaast kun je ook rode aanvragen doen. Dit zijn aanvragen voor een bepaalde dienst of vrije dag die je echt wilt hebben. De hoeveelheid rode diensten die je mag aanvragen is afhankelijk van het aantal contracturen. Je hebt dus rechten en plichten. Bij ons werkt individueel roosteren erg goed. Als collega's kennen we vaak elkaars voorkeuren, dus daar houd je ook wel rekening mee."

Twijfels
"Ik denk dat het individueel roosteren bij ons lastig wordt, omdat wij zeer ingewikkelde roosters hebben", zegt Marco. "Het meeste spooronderhoud gebeurt 's nachts en in het weekend, en daarnaast hebben we een 24-uurs storingsdienst die is opgedeeld in twee ploegen. Als werknemers hebben we een rooster gevraagd waarin we meer rust en duidelijkheid krijgen. Daarom wordt nu aan individueel roosteren gedacht. Maar bij ons is het roosteren een complexe aangelegenheid. Wij draaien er storingsdiensten bij, we werken in wisselende teams, hebben allemaal eigen specialismen en werken steeds op verschillende locaties met wisselende reistijden. Er zijn veel variabele factoren. Daardoor heb ik wel twijfels. Ik kan me voorstellen dat individueel roosteren bij veel organisaties met vaste diensten werkt, zoals bij Ineke."

Thuissituatie
Ineke herkent het probleem van Marco: "Het werkt bij ons inderdaad goed, omdat wij allemaal allround inzetbaar zijn. We hebben een vast team van bijna allemaal parttimers, we werken op één locatie en er is collegialiteit in de afstemming. Daarnaast is het heel belangrijk dat de roosters worden gemaakt door mensen die zelf ook op de afdeling meewerken. Zij weten uit ervaring wat de impact is van een bepaalde reeks diensten. Ook met individueel roosteren blijven onregelmatige diensten zwaar, maar je kunt je werk nu beter afstemmen op de thuissituatie. Het voelt meer als een eigen keuze en dat is prettig. Inmiddels weet ik welke diensten het beste zijn voor mijn lichaam. Toch kan ik daar niet altijd rekening mee houden. Als ik alleen die diensten kies, zie ik mijn kinderen en mijn vriend nooit meer. Zij gaan natuurlijk voor."

Slapen en eten
Marco ziet zijn vrouw ook heel weinig. "Soms stuurt ze via Whatsapp een foto om even te laten zien hoe ze er ook alweer uitziet", lacht hij. "Maar het scheelt dat wij nog geen kinderen hebben, daardoor ben ik flexibeler. De mensen om je heen hebben ook niet altijd begrip voor je situatie. Ze snappen niet dat je na een nachtdienst tot diep in de middag wilt slapen. Maar ik heb geleerd dat je niet tegen de slaap moet vechten, ook al komt die soms op de gekste tijden. Je moet elk halfuurtje pakken." "Het is ook goed om het normale eetpatroon aan te houden", vindt Ineke. "Dus als je uit bed komt, gewoon het avondeten als ontbijt nemen. En 's nachts alleen lichte snacks en veel drinken."

Betrokkenheid
"Als je erover nadenkt ben je eigenlijk gek dat je op onregelmatige tijden werkt", zegt Ineke. "Ik zeg wel eens tegen mijn collega's: wij moeten toch een soort Florence Nightingale in ons hebben om dit te willen doen." Marco herkent dat: "Wij werken op de gekste tijden en de reparaties staan altijd onder tijdsdruk. De gemiddelde leeftijd is bij ons ruim vijftig jaar. Toch is het ziekteverzuim heel laag. Dat komt gewoon omdat we betrokken zijn. De trein moet blijven rijden. Het is prachtig werk. Ik moet er niet aan denken om elke morgen om 9 uur achter hetzelfde bureau te gaan zitten."

Tips en ervaringen
Met individueel roosteren krijgen werknemers meer zeggenschap over hun werktijden. Het werk kan beter worden afgestemd op de thuissituatie en een dienst voelt meer als een eigen keuze. Tegelijkertijd blijft het werken op onregelmatige tijden ook met individueel roosteren zwaar. Op deze site vind je tips om het beter en langer vol te houden. Heb jij ook tips? Laat het weten en geef je tip op via het formulier.

Heb je een tip? Deel met ons!

Tip opgeven
Deel deze pagina via...