Hoofdfoto Mantelzorg en ploegendienst

Mantelzorg en ploegendienst: gaat dat samen?

Mantelzorgers die in de ploegendienst werken, geven aan dat de ploegendienst op zich niet zo’n probleem is. Belangrijker is dat de werkgever van de mantelzorgtaken op de hoogte is en er welwillend tegenover staat. De arbeidsverhoudingen in een bedrijf zijn dus van groot belang. Dat geldt voor de verhoudingen tussen de mantelzorger en de leidinggevende, maar ook voor collega’s onderling. In ploegen is de loyaliteit van collega’s onderling vaak groot. Als er thuis een probleem is, wordt dat vaak onderling opgelost. Medewerkers in ploegendienst zijn gewend aan wisselende roosters, dus een keer van dienst ruilen is meestal geen probleem.

Samen oplossing zoeken

Helaas zijn er ook situaties waarin de leidinggevende geen begrip heeft voor de zorgtaken. Zo is er het voorbeeld dat de baby van een medewerker geopereerd moest worden. Voorafgaand aan de operatie was het belangrijk dat het kind intensief werd verzorgd. De medewerker vroeg hiervoor tijd aan bij de werkgever. Deze wilde geen medewerking verlenen, omdat iedere baby zorg nodig heeft en dit toch ook in de eigen tijd gebeurt. Opvallend hieraan is dat de werkgever de medische noodzaak van de zorg gaat beoordelen, terwijl dat toch een zaak is van de dokter.

Het is aan de werkgever om samen met de medewerker een oplossing te zoeken, waarin zij zich beiden kunnen vinden.  Met die insteek kunnen mantelzorg en werk prima samengaan.

Mantelzorgservice Zorg voor Elkaar

Ben jij, of degene die mantelzorg ontvangt, verzekerd bij het Zorgcollectief voor FNV-leden, dan kun je voor hulp en vragen over mantelzorg terecht bij de mantelzorgservice Zorg voor Elkaar. Voor praktische en financiële zaken, maar ook als je op je werk in de problemen komt met je zorgtaken. Lees er meer over op https://fnvmenzis.nl/mantelzorg

Deel dit artikel via: