Artikelfoto Sporten via werkgever

Sporten via je werkgever

Liever individueel sporten dan in een team

Roel Smit, verpleegkundige: “Ik ben jaren geleden gestopt met teamsport. Ik deed aan hockey en basketbal. Doordat ik toen een vrije avond in de week kon regelen, ging dat wel goed. Maar om net uit bed en voor je nachtdienst nog een basketbalwedstrijd te spelen viel niet mee. Dus zijn onregelmatige diensten wel een belemmering om op niveau mee te draaien. Ik ben daarna gaan hardlopen en naar de sportschool gegaan. En dit in periodes van wel en niet sporten. Al jaren ben ik nu aan het skaten. Kan je zelf goed plannen.”

Sporten in de gymzaal van het ziekenhuis

“Mijn werkgever vindt bewegen belangrijk. Er zijn mogelijkheden om met korting te sporten bij verschillende sportscholen in de regio. Ook in de gymzaal in het ziekenhuis is het bij tijd en wijle mogelijk te sporten. Daarnaast organiseert het ziekenhuis een sponsorloop voor vooral medewerkers. Samen met een atletiekvereniging hier kun je daarvoor gratis een soort starttraining krijgen.”

Hoe is het op jouw werk geregeld?

Stimuleert jouw werkgever je om te sporten? Hoe dan? Vertel ons hoe het op jouw werk geregeld is, zet je (voor)naam en beroep erbij, en stuur je mail naar info@aoow.nl

De verpleegkundige op bovenstaande foto is een model.

Deel dit artikel via: