Hoofdfoto Over ons

Over ons

Allesoveronregelmatigwerk.nl is het informatie- en adviesplatform van Zorgcollectief FNV/Menzis over de gezondheidsaspecten van onregelmatig werk en werken in ploegendienst. Met deze website willen de FNV en Menzis de ruim 500.000 Nederlandse werknemers die structureel op onregelmatige tijden werken, helpen bij het veilig en gezond uitoefenen van hun vak. We stellen ons graag aan je voor.

Aoow.nl

500.000 mensen in Nederland werken in een vorm van ploegendienst of hebben te maken met structureel onregelmatige arbeidstijden. Dit geldt voor verschillende sectoren: gezondheidszorg, overheid, horeca, industrie, dienstverlening en de bouw. Onregelmatig werk of het werken in ploegendienst is belangrijk en noodzakelijk, maar het vormt wel een extra belasting voor werknemers. 40 procent van de werknemers krijgt binnen de eerste twee à drie jaar nadat ze onregelmatig zijn gaan werken te maken met chronische gezondheidsproblemen. Deze gezondheidsproblemen zijn vaak te herleiden naar onregelmatigheden op het gebied van slapen, eten en bewegen. Door hier op een een verantwoorde manier mee om te gaan, kun je het nachtwerk beter aan.

 

Allesoveronregelmatigwerk.nl is het  adviesplatform van het Zorgcollectief FNV/Menzis over de gezondheidsaspecten van onregelmatig werk en werken in ploegendienst. Met de informatie, tips, apps en checks op deze site willen we je ondersteunen in je werk én je gezondheid.

FNV

De FNV komt op voor jouw belangen op het gebied van werk en inkomen. We zijn er voor iedereen die werkt, werk zoekt, een uitkering heeft of met pensioen is. Daarom zijn er meer dan een miljoen mensen lid. Dat is waar de FNV voor staat, al meer dan 100 jaar. De FNV is een vereniging waar de politiek en werkgevers niet zomaar omheen kunnen. En met duizenden cao-onderhandelaars, loopbaanadviseurs, belastingconsulenten, pensioenadviseurs, juristen en andere deskundigen zetten we jouw belangen en die van je vakgenoten voorop.

 

Wil je meteen lid worden of eerst een informatiepakket aanvragen? Ga dan naar de lidmaatschapspagina van de FNV of bel het FNV Klantcontactcenter op 088 - 368 0 368.

Zorgcollectief FNV/Menzis

De FNV is expert op het gebied van werk en inkomen. En Menzis weet alles van het verzekeren van zorg. Als je lid bent van de FNV kun je profiteren van die krachtige combinatie door je tegen ziektekosten te verzekeren bij het Zorgcollectief FNV/Menzis. Je krijgt dan 7% korting op de naturapolis Basis, 8% korting op de restitutiepolis Basis Vrij en maar liefst 10% korting op de aanvullende (tand)verzekeringen. Met elkaar ontwikkelen de FNV en Menzis diensten en producten op het terrein van werk en gezondheid. Zoals deze website. 

 

Ben je verzekerd bij het Zorgcollectief FNV/Menzis, dan kun je bovendien gebruik maken van exclusieve FNV Zorgservices zoals de gratis Health Check, de onafhankelijke Werk & Gezondheid Arts, FNV SeniorZorg en de mantelzorgservice 'Zorg voor Elkaar'. Wil je meer weten over de collectieve zorgverzekering voor FNV-leden? Ga dan naar fnvmenzis.nl of bel de FNV/Menzis Klantenservice op 088 - 222 44 44.