Artikelfoto Slaperig in de auto

Stap jij na de nachtdienst slaperig in de auto?

Bert is logistiek medewerker en draait regelmatig nachtdiensten. Na de nachtdienst rijdt hij met de auto naar huis. “Het stond zelfs in de vacature: eigen vervoer is een must. Logisch, want er rijden nog geen treinen of bussen als ik klaar ben. Sommige collega’s wonen vlakbij. Die stappen bij wijze van spreken fluitend op de fiets en zijn binnen tien minuten thuis. Daar ben ik weleens jaloers op, want ik moet nog een stuk rijden.”

Slaperig in de auto

Bert geeft volmondig toe dat hij weleens slaperig in de auto stapt. “Het komt niet vaak voor, maar af en toe wel. Ik heb dan moeite m’n ogen open te houden. Soms ben ik hele stukken van de route ‘kwijt’ doordat ik niet zit op te letten. Ook knipper ik vaker met m’n ogen. Ik probeer dan toch m’n hoofd erbij te houden. Me echt te concentreren op de weg. Andere trucs zijn de verwarming laag zetten in de winter en in de zomer met een open raam rijden. Door de kou blijf je wakker.”

Wakker worden in de vangrail

“Ik heb jammer genoeg nare ervaringen ermee. Ik reed met een collega mee naar huis en dommelde in. Toen werd ik tegen de vangrail wakker, omdat hij achter het stuur in slaap was gevallen. Het was gelukkig niet ernstig, maar dat zijn wel schrikmomenten. En een hele goed waarschuwing.”

“Ik zou dus zeggen: voel je je te slaperig, rij dan een parkeerplaats op en stop. Doe even een tukkie. Dat is beter dan in slaap vallen tegen de vangrail.”

Deel dit artikel via:

Decibelmeter App

Thumbnail

Is er te veel lawaai bij jou op de werkvloer? Download de Decibelmeter app en meet het aantal decibel!

Meer informatie